MuseumDigit

RÓLUNK

A MuseumDigit konferenciát 2013 óta szervezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum Országos MuzeológiaI Módszertani és Információs Központja (OMMIK) megszólítva a régió és a magyar múzeumi szakmát, társszakmákat, a kulturális szektor képviselőit, cégeket, szolgáltatókat. A program nemzetközi kitekintést ad a múzeumi világ fontos kérdéseiről, témáiról:

  • digitális fejlesztési stratégiák, elméletek
  • új technológiák
  • innovatív megoldások
  • kulturális aggregáció
  • digitális kompetencia
  • kreatív ipar irányai

A KONFERENCIÁRÓL

Nemzetközi és magyar szakemberek a témákhoz kacsolódóan tartanak előadásokat szekciókra bontva. A két napos esemény lehetőséget kínál a szakemberek kötetlen eszmecseréjére, nemzetközi és hazai kapcsolatok kialakítására, ismeretek bővítésére és projektek, fejlesztések megmérettetésére.

Az előadásokat angol-magyar szinkrontolmácsolás kíséri, a workshop programok elsősorban magyar nyelven zajlanak. 

KIÁLLÍTÓK ÉS TÁMOGATÓK

A konferencia alatt a múzeum patinás tereiben lehetőséget biztosítunk szakmai cégek megjelenésére is.
A kiállítás keretében a cégek bemutathatják legfrissebb fejlesztéseiket és szakértőikkel személyesen találkozhat a közönség.

A kiállító cégek mint támogatók is csatlakozhatnak a programhoz és speciális ajánlatainkból választva a konferencia különböző kommunikációs felületein megjelenést biztosítunk a számukra. available (Facebook, honlap, hírlevél, roll-up, programfüzet)

A HELYSZÍN

A Magyar Nemzeti Múzeum klasszicista épülete Pollack Mihály tervei alapján 1837 és 1847 között épült. Az 1994 óta zajló rekonstrukció keretében a szakemberek jóvoltából visszaállítják, de egyben meg is újítják a Pollack által kialakított eredeti tereket, alkalmassá téve ezeket a XXI. század által támasztott igények kielégítésére.

2002-re befejeződött felújítások eredményeképp technikailag korszerűsödött a Díszterem és a Kupolaterem, a Rotunda és az Előcsarnok. A MuseumDigit konferencia a Díszteremben, míg a kiállítók az előtte lévő Rotunda térben kapnak helyet.

Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.